Pakt Abstract

3 maart 2015

Het Zeeburgerpad is een gebied met een rauw karakter waar een zekere schoonheid in huist. Het anomiene karakter van het huidige pand van platform P/////AKT past binnen dit beeld, maar is ongeschikt voor zijn huidige gebruik. Het beperkte budget in combinatie met het intact houden van de achterliggende structuur vereist een slimme oplossing.

In plaats van een opsomming van elementen (trespaplaten, sectionaaldeuren, kunststofkozijnen, zonwering) zou het pand als één volume leesbaar moeten zijn, met een duidelijke uitstraling naar z’n omgeving. Het interieur van P/////AKT kan gezien worden als een traditionele white box, die ten dienste staat van de kunst. Deze abstractie van de ruimte willen wij doortrekken naar de gevel. Door alle verticale lijnen die in de gevel voorkomen te verlengen, ontstaat een eenduidig ritme, dat de onderliggende elementen tot een geheel maakt.

Na demontage van de huidige trespa-platen kunnen op de onderliggende structuur verticale houten latten worden aangebracht. Door tussen deze latten translucent wit doek te spannen, kan de gevel relatief goedkoop een nieuwe bekleding krijgen. De nieuwe curtain wall is onderhoudsarm en werkt als zonwering terwijl het zicht op de omgeving behouden blijft. De trespa-beplating kan worden hergebruikt voor de zijgevel.

Het hoogteaccent is bedacht om P/////AKT over een grotere afstand te etaleren. Het logo is op deze manier zichtbaar vanaf de Veelaan. Daarnaast krijgt het tweelaagse volume door dit accent een iets grotere korrel waardoor de aansluiting op het toekomstige naastgelegen pand wordt verbeterd.

VIEW 01VIEW 02